El PSOE Menorca rebutja la intenció del PP de reduir el projecte del hub agrari de Sa Granja i exigeix que torni a la iniciativa original

Susana Mora ha denunciat de forma contundent que el finançament per fer realitat aquest projecte depenia del caràcter innovador i amb visió de futur del projecte, i una simple remodelació de les instal·lacions, tal com proposa el Consell de Menorca, no compleix amb aquest objectiu

Davant la intenció del PP de reduir de forma significativa el projecte de futur del hub agrari de Sa Granja, limitant-lo a una remodelació de les instal·lacions actuals en lloc de seguir endavant amb la idea de converitr-lo en un centre adaptat a les necessitats del camp de Menorca, el PSOE Menorca manifesta el seu rebuig. Així ho han denunciat aquest matí la portaveu del Grup Socialista al Consell de Menorca, Susana Mora, i el conseller, Joep Pastrana.

Els socialistes han volgut recordar que aquest projecte, el qual havia estat dissenyat com una iniciativa innovadora pel present i futur del sector agrari de Menorca, comptava amb el suport i finançament de fons europeus. De fet, aquest fons tenien com un dels principals requisits que els projectes beneficiaris tinguessin un caràcter innovador i estiguessin orientats cap al futur, tot amb l’objectiu de promoure el desenvolupament sostenible i la modernització d’aquest sector fonamental per a l’illa. ”

Davant la decisió del PP de desmantellar aquest projecte, baix la premissa que estava “sobredimensionat i que era un macroprojecte”, els socialistes han denunciat que l’únic que demostra és una evident falta de visió i compromís amb el sector agrari de Menorca. 

La portaveu ha defensat que “el president Vilafranca es va presentar davant la societat menorquina defensant que seria el canvi per a Menorca, però la realitat és ben diferent: està renunciant a projectes fonamentals per als menorquins i menorquines com aquest, com els molins de Milà o com la planta de biogàs”.

Per tot açò, des del PSOE Menorca “exigim al Consell de Menorca que replantegi el projecte de Sa Granja i es comprometi amb seguir endavant amb la iniciativa inicial, el qual va iniciar l’anterior equip de govern liderat pel PSOE. Aquest projecte no només és una oportunitat per millorar les nostres infraestructures agràries del centre, sinó que també ha de ser una inversió en el futur de l’economia local i de la sostenibilitat del nostre entorn. És important pel camp, per la diversificació econòmica i per Menorca”, ha conclòs.

Leave a Reply