Bàrbara Torrent presenta una proposta d’acord en el proper plenari per demanar el compromís del Consell de Menorca i del Govern de les Illes Balears per augmentar la ràtio del personal que treballa a residències i centres de dia per tal de fer front a l’augment de la demanda de places
En el proper plenari del Consell de Menorca, la consellera socialista, Bàrbara Torrent, presenta una proposta d’acord per demanar el compromís de la institució per incrementar la ràtio de treballadors assistencials de les residències i centres de dia. En aquest sentit, la proposta també detalla que s’incloguin criteris objectius que tenguin en compte la capacitat de cada usuari per realitzar activitats bàsiques de la vida quotidiana. A més, també es demana que es revisin els preus per cada plaça residencial i de centre de dia per tal de fer front a l’increment de la despesa que suposa l’increment de personal.
Bàrbara Torrent ha explicat que “actualment a Menorca hi ha 317 persones que troben en llista d’espera per obtenir una plaça de centre de dia i 393 per a una plaça residencial”. Davant d’aquesta situació, “és fonamental que les residències tenguin un nombre òptim de treballadors, ja que són els responsables de vetllar per oferir una bona atenció i servei als seus residents. Aquest agument, a més, ha d’ajudar a distribuir millor les tasques entre tots els treballadors i a garantir una atenció més personalitzada a cadascun”.
Cal recordar que, durant la passada legislatura ja es van fer passes per abordar aquesta situació. En aquest sentit, Torrent ha recordat que, “a part d’incrementar les ràtios, vam iniciar la creació de 5 residències a Menorca: 40 places as Migjorn Gran; 24 a Sant Lluís, 120 al Quarter de Santiago a Maó i 65 as Castell. Tot un full de ruta que respon a la demanda, de cada vegada més, d’aquest tipus de serveis, ja que l’emergència i l’envelliment de la població obliga les institucions a mobilitzar tots els recursos necessaris per fer-hi front i donar resposta a aquest problema social”.
Per acabar, la socialista ha afegit que “al llarg d’aquests anys també s’ha registrat un augment del grau de dependència dels usuaris. És a dir, cada vegada es requereix d’una atenció més especialtzada en activitats bàsiques, com són l’alimentació o la mobilitat. Una realitat que fa que es necessiti de cada vegada més personal professional per fer front a totes aquestes demandes”.