Teresa Ribera reconeix el perjudici de la pujada del preu de la llum sobre els ciutadans, però defensa les actuacions del Govern per fer-hi front

Ribera ha defensat que la protecció de les casetes de vorera es faci dins de la legislació urbanística municipal i la legislació de protecció de domini públic marítim terrestre

La ministra per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera, ha concedit una entrevista per al canal de Youtube, www.psoemenorca.tv, en la qual s’han tractat diverses qüestions, com per exemple, el preu del consum elèctric. Sobre aquesta qüestió, Ribera ha reconegut les conseqüències que causa la pujada del preu de la llum sobre les economies domèstiques, però defensa l’actuació i la gestió del Govern d’Espanya per fer-hi front des de les seves competències.

En aquest sentit, ha recordat que “segueixen existint variables que no estan sota el nostre control”, però “la nostra línia de feina està centrada en aconseguir que aquestes variables siguin les mínimes, tot amb l’objectiu d’implementar un model energètic de proximitat, eficient i renovable en el nostre país”. De fet, algunes de les mesures que s’han posat en marxa, han per ampliar l’escut social, a través de la “reducció de l’IVA del 21% al 10% de la factura de la llum o l’impuls de bons elèctrics per a les famílies amb més necessitats”. 

En línia d’aquesta idea, Ribera ha defensat que “Menorca ha fet un esforç molt important per aconseguir un model basat en el respecte a la naturalesa, tot fent compatible el progrés social i econòmic de l’illa”. No obstant això, “és cert que ha existit una certa contradicció en el fet que mentre Menorca era declarada Reserva de Biosfera, utilizava l’energia més bruta”.

Per fer-hi front, “l’aposta ferma de l’illa amb les polítiques sostenibles i mediambientals ha estat cabdal, amb actuaciones fonamentals com impulsar la mobilitat elètrica o implementar ajudes per instal·lar sostres solars, entre d’altres”.

Per altra banda, pel que fa a la polèmica amb les casetes de vorera, Ribera ha reconegut “es va generar aquesta situació perquè ens vam trobar que algunes d’aquestes edificacions no estaven ben registrades en el sistema oficial de la Llei de Costes i de protecció de domini públic marítim terrestre”. Precisament, per garantir la protecció de les casetes, “és fonamental ordenar-les dins de la legislació urbanística dels municipis afectats i també de la legislació de protecció de domini públic marítim terrestre, reconeixent que aquestes edificacions existeixen i que compten amb una figura de protecció oficial específica”. 

Per últim, sobre l’augment de la població a les Illes Balears i el repte demogràfic, la ministra ha volgut explicar que “es tracta d’un repte important que hem d’abordar bilateralment per fer front, per una banda, al subministrament de serveis públics que demanda la població que estacional, com pot ser la turística, i per l’altra, a la que hi viu durant tot l’any”. En aquest punt, ha aclarat que “és important seguir treballant, de forma compromesa, en polítiques públiques d’habitatge o de proveïment de subministrament per afrontar, precisament, aquesta situació”. 


Source: Federació de Menorca

Source: Es Castell

Comments are closed