El PSOE Menorca es reuneix per segona vegada amb els representants de la comunitat educativa per analitzar les necessitats del col·lectiu a l’illa

Amanda Fernández ha criticat la política en matèria d’educació del PP i ha celebrat que “cap centre educatiu de Menorca s’hagi adherit a la imposició de la segregació lingüística a Menorca, un pla pilot que atempta contra la nostra llengua i identitat”

Aquest matí, el PSOE Menorca s’ha tornat a reunir amb els representants de la comunitat educativa de Menorca per donar continuïtat a les trobades que s’havien mantingut mesos enrere i en les quals s’havia acordat fer un seguiment dels principals temes que afecten a Menorca en matèria educativa i per valorar com han acabat aquest primer curs acadèmic en mans del govern del PP. En aquest sentit, la secretària d’educació del PSIB-PSOE i diputada, Amanda Fernández, ha defensat que “hem constatat en aquesta segona trobada que els governs del PP no estan al costat de les necessitats de la comunitat”. 

La socialista ha manifestat que, malgrat que l’actual curs escolar ha tingut una certa normalitat per la feina que va deixar l’anterior govern de Francina Armengol, “s’ha vist alterat per polítiques que divideixen, com és la imposició de la segregació lingüística als centres educatius de les Illes Balears. Una iniciativa que no obtingut resultats a Menorca, ja que no s’ha adherit cap centre ni públic ni privat a aquest pla pilot que ataca directament la nostra llengua i identitat”. 

A més a més, s’ha constatat la preocupació generalitzada de la privatització de l’enseyament públic a les diferents etapes educatives. En aquest sentit, Fernández ha criticat l’impuls de la concertació del batxiller a Maó, “quan hi ha places públiques suficients per cobrir aquesta demanda. Tot aquest projecte”, ha dit, “va en detriment de l’escola pública a les nostres illes en molts aspectes”. 

Per altra banda, i quant a l’etapa educativa 0-3, s’ha tractat la necessitat d’accelerar el procés de climatització de les aules dels centres educatius, “un compromís clar que van adquirir tots els grups polítics però que, en realitat, només l’està complint l’Ajuntament de Maó, liderat pel PSOE”. En general, “hem coincidit en seguir fent feina per tal de considerar aquesta etapa una vertadera etapa educativa amb un calendari educatiu clar i  amb unes condicions laborals dignes per a les educadores”. 

Amb tot, la socialista ha defensat que s’ha acordat “continuar amb aquestes trobades” , i ha defensat que “des del PSOE estarem sempre al costat del que realment necessita la comunitat educativa de les Illes Balears, recollint les seves demandes i fent una feina compromesa des de l’oposició perquè el PP sigui conscient, d’una vegada per totes, quina és la realitat d’aquest col·lectiu i faci feina pel seu benestar i qualitat. Per açò, des de PSOE a tots els nivells presentarà iniciatives conjuntes per fer el seguiment d’aquestes propostes i seguir avançant en aquest sentit”. 


Source: Federació de Menorca

Comments are closed